Interviews

Interviews
21.01.21

“Coronapandemie geeft GROS extra impuls en dimensie”

Videocalls zijn volgens Peter Schuurman niet ‘the real thing’ – maar de twinkeling in zijn ogen is ook digitaal zichtbaar wanneer hij spreekt over zijn functie als consul-generaal in Düsseldorf.

Interviews
26.08.20

“Samen kijken naar de voordelen van de grens”

Joris Bengevoord mag zich inmiddels ruim drie jaar burgemeester van grensdorp Winterswijk noemen. Een functie die hij met verve vervult.

Interviews
03.06.20

Lene ter Haar over grensoverschrijdende cultuursamenwerking: “Er zou nog veel meer kunnen”

Cultuurwetenschapper met grensoverschrijdende samenwerking in het bloed. Dat is Lene ter Haar, senior medewerker cultuur en communicatie bij het Nederlandse consulaat-generaal in Düsseldorf, in één zin samengevat.

Interviews
30.04.20

“Samenwerking tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen lichtend voorbeeld voor Europa”

Dietmar Brockes, FDP-afgevaardigde, voorzitter van het Comité van Europa en Internationale Zaken in de Landtag van Noordrijn-Westfalen en tevens actief in het Europees Comité van de Regio’s, is een ‘grenskind’ pur sang.

Interviews
28.02.20

“Op (inter)nationaal niveau zou meer belang gehecht moeten worden aan grensoverschrijdende samenwerking op lokaal en regionaal niveau”

Nederland en Duitsland werken op talloze vlakken met elkaar samen. Zo ook op cultureel gebied. Hoe gaat dat vanuit de grensprovincies precies in zijn werk? Lin Verbrugge houdt zich o.a. bezig met grensoverschrijdende samenwerking,