Nieuws
02.12.22

Pilot easyConnect van start

Voor een treinreis tussen Maastricht en Aken waren tot voor kort meerdere apps en tickets nodig: met de start van de pilot easyConnect is dat nu verleden tijd en wordt het reizen tussen beide landen aanzienlijk eenvoudiger. Voor 3 euro per enkele reis kunnen reizigers nu gebruikmaken van trein RE18 die Aken en Maastricht met elkaar verbindt. Het ticket is ook geldig in de bussen van de ASEAG in Aken.

Abonnementhouders zijn nog voordeliger uit: zij kunnen voor slechts 1 euro per rit gebruikmaken van easyConnect. Reizigers dienen zich wel eerst te registeren op www.avv.de/easyconnect en de app te downloaden. Het project is een test van de Aachener Verkehrsverbund, ASEAG en Arriva.

Begin 2023 moet de techniek nog verder zijn verfijnd: dan moeten passagiers via een eenvoudige check-in- en check-out-procedure in hun app gemakkelijk en grenzeloos met een landoverstijgend e-tarief kunnen reizen. De prijs zal automatisch worden berekend door een combinatie van de Nederlandse en Duitse e-tariefmodules.

Toekomstgericht
De in het project gebruikte technologie voor ID-ticketing is niet alleen beperkt tot bus- en treinverbindingen: het is ook de basis voor het grensoverschrijdend gebruik van multimodale vervoerswijzen, zoals carsharing of e-steps.