Nieuws
06.11.23

Limburg: eerste grensoverschrijdende Museummaand gestart

De steden Venlo, Krefeld, Roermond en Mönchengladbach organiseren van 10 november tot 10 december as. voor het eerst een gezamenlijke museummaand. De 13 deelnemende musea in de Nederlands-Duitse grensregio zijn gedurende vier weken met één ticket te bezoeken. Tickets kosten 25 euro per persoon.

"Onze grensregio heeft geweldige culturele schatten te bieden. Tijdens de Museummaand hebben we nu allemaal de kans om deze prachtige plekken voor het eerst te ontdekken of te beleven tegen een zeer eerlijke prijs. Dit project laat ook zien dat we samen onze sterke punten als regio nog beter voor het voetlicht kunnen brengen," zegt Frank Meyer, burgemeester van Krefeld. Als aftrap was er in het weekend van 11 en 12 november een gratis bustransfer voorzien tussen Venlo en Krefeld en tussen Roermond en Mönchengladbach.

Cultureel aanbod aan weerszijden van de grens

Met dit aanbod willen de vier steden hun culturele aanbod aan beide kanten van de grens onder de aandacht brengen. In Venlo, partnergemeente van Krefeld, kunnen met het ticket het Museum van Bommel van Dam, het Limburgs Museum, het Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen, het Missiemuseum Steyl en het Limburgs Schutterij Museum bezocht worden. In Roermond doet het Cuypershuis mee en in Mönchengladbach het Museum Abteiberg, het Museum Schloss Rheydt en het Textil-Technikum. In Krefeld kunnen de tentoonstellingen in het Deutsche Textilmuseum, het Museum Burg Linn – met het Archeologisch Museum, Burg Linn en het Jachtslot – en het Kunstmuseum Krefeld met de drie dependances Haus Lange, Haus Esters en het Kaiser Wilhelm Museum worden bezocht. Kinderen en jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot alle Krefeldse musea. De volledige lijst van deelnemende musea is te vinden op www.museummaand.eu.

Foto: Gartenhaus von Andrea Zittel, im Garten Haus Esters
© Andrea Zittel, Foto Dirk Rose, Kunstmuseen Krefeld