Mastodon
Nieuws
08.11.23

DNHK organiseert ‘Wahlabend‘ in Düsseldorf

Op 22 november aanstaande vinden in Nederland weer de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Het verloop daarvan wordt op deze dag op uitnodiging van de Duits-Nederlandse Handelskamer ook nauw in de gaten gehouden aan Duitse zijde van de grens, namelijk in co-workingspace Tribes GAP in Düsseldorf. Hannah Tijmes, de nieuwe consul-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Düsseldorf, zal het welkomstwoord verzorgen.

Tijdens deze avond is er aandacht voor het effect van de uitkomst van de Nederlandse verkiezingen op de bilaterale betrekkingen en het te verwachten andere conjuncturele klimaat waarin ondernemers zaken moeten doen. Dat gebeurt in het kader van gesprekken en discussies met diverse experts uit de politiek en het bedrijfsleven, waaronder:

  • Otto Fricke, afgevaardigde in de Bondsdag en voorzitter van de Deutsch-Niederländische Parlementariergruppe
  • Wilma Koolen-Hermkens, CEO van De Beer Beoplast GmbH
  • Prof. dr. Jacco Pekelder, directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien in Münster
  • Mark Klein, CDO van de ERGO Group GmbH
  • Michael Krüger, CEO regio Benelux bij Commerzbank AG
  • Patrick Lammers, COO van E.ON

De nieuwe consul-generaal in Düsseldorf, Hannah Tijmes, zal de aanwezigen welkom heten. Derk Marseille modereert de avond en tekent voor de analyse van de exitpolls. Daarnaast is er gelegenheid tot netwerken. De inloop is vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur begint het officiële programma. Deelname is gratis, maar aanmelden via een mail aan events@dnhk.org is verplicht.

Meer informatie over de Wahlabend is hier te vinden.