Nieuws
17.03.23

Westfalen meets Nederland

Onder het motto ‘Westfalen meets Nederland’ vond op 14 maart jl. in Glanerbrug ten oosten van Enschede een uitwisseling plaats over de Nederlands-Duitse economische betrekkingen. Deze zijn voor beide landen van groot belang, met name voor het Nederlands-Westfaalse en Nedersaksische grensgebied. De bijeenkomst was georganiseerd door het Verband deutsche Unternehmerinnen (VdU)/Landesverband Westfalen, Westfalen e.V., het MKB Twente en de EUREGIO. De keynotes werden verzorgd door de Nederlandse consul-generaal Peter Schuurman en directeur-bestuurder Christoph Almering van de EUREGIO.

Een panel, bestaande uit Peter Schuurman, Christoph Almering, Peter Paziorek van Westfalen e.V. en oud-regeringspresident van Münster en Harold Oude Smeijers van MKB Twente, discussieerde onder leiding van Marie-Lou Perou van de EUREGIO over de kansen en uitdagingen van grensoverschrijdend zakendoen en werken. Aansluitend was er een discussie met het publiek.

Concreet is het volgende overeengekomen:

  • Een project om studenten en bedrijven uit de regio met elkaar in contact te brengen.
  • Een culturele uitwisseling tussen Westfalen en Enschede.
  • Het nieuw leven inblazen van VdU Global – een VdU-project dat is gericht op het bevorderen van de uitwisseling tussen vrouwelijke ondernemers in Nederland en Duitsland.
  • Een marketingcampagne om Duitse werkgevers aantrekkelijker te maken.

De bijeenkomst werd afgerond met een netwerkborrel met currywurst, drankjes en goede gesprekken.