Mastodon
Nieuws
03.06.24

Unicum: stemmen óp de grens in Dinxperlo

Tussen 6 en 9 juni mogen bijna vierhonderd miljoen Europeanen hun stem uitbrengen voor het Europees Parlement. Daarvan mogen een kleine 22.000 mensen op 6 juni in de gemeente Aalten stemmen. Ze kunnen ervoor terecht op een van de 19 locaties in de gemeente waar een stembureau wordt gevestigd. Heel bijzonder: één van die stembureaus bevindt zich op de grens van het Nederlands-Duitse tweelingdorp Dinxperlo / Suderwick. Om precies te zijn in de Taverne, op de brug over de Heelweg waarmee ooit de zorg tussen Nederland en Duitsland met elkaar verbonden werd.

Burgemeester Anton Stapelkamp: “Het stembureau zelf zit nog net op Nederlands grondgebied, dat moet nu eenmaal. Maar hoe speciaal is het, dat je je stem voor Europa op deze bijzondere locatie uit kunt brengen. Op een grens die in het dagelijks leven geen grens meer is. Een prachtig symbool voor de samenwerking waar de Europese Unie voor staat. Mooi ook om te weten dat onze Duitse buren – die op 9 juni naar de stembus mogen – op bijna dezelfde plek op hun vertegenwoordigers voor Europa gaan stemmen.”

Stembureau in de buurt

“Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van hun democratisch stemrecht en roep inwoners dan ook op te gaan stemmen op 6 juni. Extra leuk als ze dat op de grens in de Taverne (bereikbaar via Veensgracht 1 of via de toegang aan Duitse zijde) komen doen, maar natuurlijk zijn ze ook zeer welkom bij een van de andere stembureaus. Er is altijd een stembureau in de buurt. In Aalten en Dinxperlo zijn er meerdere, maar ook in alle kleinere kernen, bij de verzorgingshuizen én in de buurtschappen hebben we stembureaus. Let wel even op de soms afwijkende openingstijden”, besluit de burgemeester.

Openingstijden stembureaus

De stembureaus in Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en De Heurne zijn de hele dag geopend, van 07.30 – 21.00 uur. En bij het station in Aalten kan al vanaf 05.15 uur worden gestemd.

De stembureaus in de verzorgingshuizen in Aalten en Bredevoort zijn geopend van 10.00 tot 12.00 uur. De stembureaus in IJzerlo, Barlo en Lintelo zijn geopend van 13.00 tot 21.00 uur en die in de Aaltense Heurne, Dale en op De Haart van 17.00 tot 21.00 uur.

Alle informatie over de verkiezing voor het Europees Parlement en de stembureaus in gemeente Aalten is ook beschikbaar op de website: www.aalten.nl/verkiezing

Vorige artikel

Volgende artikel