Nieuws
15.04.24

Leden Aaltense gemeenteraad te gast in Bocholt

Voor het eerst sinds 2016 waren de gemeenteraden van Aalten en Bocholt weer eens bijeen voor een gezamenlijke raadszitting in Bocholt. Voorafgaand aan de raadszitting stond de jaarlijkse bestuursvergadering tussen de gemeentebesturen van de beide grensplaatsen op de agenda.

Projecten, Centrumvisie en Zentral-Radweg

Tijdens de bestuursvergadering deed burgemeester Thomas Kerkhoff van Bocholt onder andere verslag van verschillende scholenbouwprojecten in het stadsgebied. Hij informeerde de Nederlandse gasten ook over de huidige stand van zaken rond de verbouwing van het gemeentehuis en deed verslag van het ‘branding’proces in Bocholt.

Namens de gemeente Aalten vertelde wethouder Ted Kok hoe het is gesteld met de ‘Centrumvisie Dinxperlo’. De herinrichting van het marktplein in Dinxperlo gaat hand in hand met de herinrichting van de Hellweg. Ook het marktplein van Suderwick wordt meegenomen in de plannen. Volgens Kok wordt zowel in Dinxperlo als Suderwick gestreefd naar een gezamenlijke inrichting, bijvoorbeeld met uniforme bestrating en groen. De Aaltenaren vertelden bovendien over een gepland onderzoek naar een centraal fietspad tussen Lichtenvoorde, Aalten en Bocholt en de stand van zaken rond het Internationaal Netwerkbureau.

Bezoek aan het LernWerk in Bocholt

De gezamenlijke raadsvergadering in aanwezigheid van zestig Nederlandse en Duitse gemeenteraadsleden, de leden van de internationale adviescommissie Aalten-Bocholt en de besturen van beide gemeenten begon met een bezoek aan het LernWerk Bocholt. In het nieuwe gebouw aan de Industriestraße zullen in de toekomst de afdeling Cultuur, de muziekschool en de Volkshochschule gehuisvest zijn. De Kunst- en Kulturgemeinschaft e.V. kan bovendien gebruikmaken van de aanbouw die dienstdoet als galerie en atelier.

Op de agenda stonden verder nog korte presentaties van de stad Bocholt en de gemeente Aalten. Vertegenwoordigers van de Nederlandse en Duitse brandweer gaven bovendien een statusupdate over de bouw van de gezamenlijke brandweerkazerne CrossFire. Vervolgens werkten de Nederlandse en Duitse raadsleden voorstellen uit over bilaterale educatieve en culturele programma’s.

EUROPE DIRECT Bocholt promootte de Europese Parlementsverkiezingen van 2024 met een Nederlandse flyer. Raadsleden hadden hier ruim de gelegenheid om ideeën uit te wisselen. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door het nieuwe park ‘Grüne Mitte’ in de wijk Fildeken-Rosenberg.

Foto's © Stadt Bocholt