Nieuws
05.09.23

Klimaat, biodiversiteit en circulaire economie centraal tijdens ENCORE conferentie

De grootste uitdagingen van onze tijd vragen om Europese samenwerking. Klimaatadaptatie, gezonde biodiversiteit en een circulaire economie zijn thema's die al 30 jaar centraal staan voor het Europese politieke netwerk ENCORE. Dit jaar vindt de tweejaarlijkse politieke conferentie van 27 tot en met 29 september plaats in Gelderland. Met deelnemers uit heel Europa wordt gekeken hoe activiteiten rond deze thema’s kunnen worden opgeschaald en de impact ervan kan worden vergroot.

Aanwezige sprekers zijn onder andere Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland en Ellen Mulder-Metselaar, manager Buitenlandse Betrekkingen en Lobby bij de provincie Gelderland. 
In het kader van diverse paneldiscussies komen de drie hoofdthema’s van de conferentie aan bod. De conferentie valt samen met het innovatieve festival ‘The Future of Us’, gericht op energietransitie en circulaire economie, dat gehouden wordt op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Daarnaast staan er werkbezoeken aan de Wageningen University en Fabriek Fris in Ede op de agenda.

De conferentie is dit jaar toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in klimaatadaptatie, behoud van biodiversiteit en de overgang naar een circulaire economie. Aanmelden is mogelijk via de website.

Politiek samenwerkingsplatform

ENCORE is een politiek samenwerkingsplatform en forum voor milieuministers en andere relevante politieke leiders in Europa die zich bezighouden met kwesties op het gebied van milieu en duurzame ontwikkeling. De drijvende kracht achter ENCORE is de tweejaarlijkse conferentie voor Europese ministers van milieu. Dit jaar viert ENCORE zijn 30-jarig bestaan.