Mastodon
Nieuws
28.06.24

Duitse landbouwstudenten op bezoek in Gelderland

Op dinsdag 28 mei brachten twaalf studenten International agricultural policy & environmental governance van de Universität Kassel samen met hun professor dr. Sören Köpke een bezoek aan Provincie Gelderland. Het bezoek was onderdeel van een driedaagse studiereis naar Nederland.

Het belangrijkste doel van de studiereis was om kennis te maken met het Nederlandse landbouwbeleid. In hun studie analyseren de studenten landbouwbeleid en hoe dat bijdraagt aan de grote transitieopgave in de landbouw in het kader van de klimaatverandering. De studenten waren daarom geïnteresseerd in de verschillen en de overeenkomsten tussen het Nederlandse en het Duitse landbouwbeleid.

Kennismaking met gedeputeerde

Na het welkomstwoord kregen de studenten een rondleiding door het Huis der Provincie in Arnhem. Na de lunch stond vervolgens een kennismaking met gedeputeerde Harold Zoet op het programma. Het bezoek eindigde met twee presentaties over natuurinclusieve landbouw in Gelderland en het landbouwbeleid van Provincie Gelderland.

Werkbezoeken aan landbouwbedrijven

Tijdens de driedaagse studiereis gingen de studenten tevens op werkbezoek bij verschillende landbouwbedrijven. Ook brachten ze een bezoek aan Nationaal Park Veluwezoom, Wageningen University & Research en het agrarische natuurcollectief BoerenNatuur Veluwe.