Conny Bieze opent grensoverschrijdende Oranjefietsroute

Op 16 mei vond op Kasteel Huis Bergh in ´s-Heerenberg de feestelijke opening van de Oranjefietsroute plaats. Conny Bieze, gedeputeerde van de Provincie Gelderland gaf hiervoor het officiële startschot. Vervolgens onthulden de burgemeester van Montferland, de heer Peter de Baat, de locoburgemeester van Kleve, de heer Josef Gietemann, de burgemeester van Moers, de heer Christoph Fleischhauer, de ereburger van Apeldoorn en Sjaak, Kamps, secretaris van de Euregio Rijn-Waal  een spandoek met daarop het 225 km lange grensoverschrijdende traject.

Deze Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers is het resultaat van het INTERREG-project “In het spoor van de Oranjes”. In dit project werkten de gemeenten Montferland (lead partner), Apeldoorn, Kleve en Moers samen en hebben gezamenlijk ook een routeboek, flyer en een website met fietsnavigatie voor de fietsroute ontwikkeld. Ook worden er nog meerdaagse fietsarrangementen ontwikkeld en komt er nog een leuke verrassing voor kinderen die de route fietsen.

De route loopt dwars door de Euregio Rijn-Waal  en verbindt de Oranjesteden Apeldoorn,´s-Heerenberg, Kleve en Moers met elkaar. Onderweg maken de fietsers kennis met de geschiedenis van de Oranjes en is er gelegenheid voor talrijke tussenstops in Brummen, Rheden, Doesburg, Doetinchem, Zevenaar, Emmerich, Bedburg-Hau, Kalkar, Xanten en Rheinberg. Fietsers kunnen zowel aan Nederlandse als aan Duitse zijde de route volgen met behulp van het fietsknooppuntensysteem. Alle informatie is te vinden op de website van de Oranjefietsroute.

Op de foto v.l.n.r. Maria van Nassau, Burgemeester Peter de Baat van Montferland, ereburger Paul Peters, locoburgemeester Josef Gietemann van Kleve, burgemeester Christoph Fleischhauer van Moers, Gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland, Sjaak Kamps, secretaris van de Euregio Rijn-Waal, Roel Visser, ereburger van Apeldoorn en Louise Henriette van Oranje.