Ondertussen bij de buren: COVID-19 in Noordrijn-Westfalen

Het Robert Koch Instituut (RKI) is verontrust over de aanzienlijke toename van het aantal gevallen in de afgelopen drie weken in heel Duitsland. In Noordrijn-Westfalen, Hessen en Berlijn liggen de cijfers boven het landelijk gemiddelde.

In totaal zijn er (stand 6 augustus 2020) in Noordrijn-Westfalen 50.493 bevestigde gevallen van COVID-19 en 1.752 doden gemeld.

Het reproductiecijfer voor heel Duitsland is op 6 augustus 1,06. Meer informatie over de huidige situatie is hier te vinden.
De actuele cijfers voor Duitsland (totaal, per deelstaat en Kreis) zijn beschikbaar bij het Robert Koch-Instituut.

Sinds 2 juli 2020 staat bovendien het coronadashboard van de deelstaat NRW online. Hier krijgt men niet alleen inzicht in het aantal COVID-19 gevallen in deze deelstaat, maar ook in economische en sociale aspecten zoals het consumentenvertrouwen en het ondernemingsklimaat.

Wie het COVID-19-dashboard wil zien met gegevens over Nederland, kan hier terecht.

De geregistreerde groeicijfers zijn in Duitsland belangrijk om te bepalen of versoepelingen van het beleid gehandhaafd kunnen blijven. Er is daarvoor een grens gesteld bij 50 extra besmettingen per 100.000 inwoners in zeven dagen.  Op dit moment wordt die grens nergens in Noordrijn-Westfalen overschreden. Een overzicht daarvan is te vinden op de website van het ministerie van Volksgezondheid van de deelstaat.

In de Kreis Gütersloh waren meer dan 1500 medewerkers van slachterij Tönnies in Rheda-Wiedenbrück met het virus besmet. De beperkingen die als gevolg van deze uitbraak in deze Kreis waren afgekondigd, werden op 6 juli door het Oberverwaltungsgericht, de hoogste bestuursrechter van een deelstaat, opgeheven. Er was namelijk geen sprake van een door de hele bevolking verspreide infectie. Vooral arbeidsmigranten, die maar beperkt aan het maatschappelijk leven deelnemen, zijn besmet geraakt. Sinds 17 juli is de quarantaine van de 1500 medewerkers opgeheven.

Een uitgebreider COVID-19 rapport NRW  kan hier worden gedownload.

De in dit bericht verstrekte informatie is met de uiterste zorg samengesteld en de inhoud wordt zo vaak mogelijk geactualiseerd. De Covid-19 ontwikkelingen gaan echter zo snel dat het niet altijd haalbaar is om de meest recente ontwikkelingen direct in dit bericht te verwerken. Het is daarom raadzaam om voor een laatste stand van zaken de officiële nieuwsbronnen van desbetreffende instanties en overheden te raadplegen.

Ondanks de in acht genomen zorgvuldigheid kan Grenspost Düsseldorf echter niet instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor onjuistheden of onvolledigheden in dit bericht aanvaardt Grenspost Düsseldorf geen enkele aansprakelijkheid. Voor aanvullingen of het melden van onjuistheden kunt u contact met ons opnemen door een mail te sturen naar kantoor-dusseldorf@gelderland.nl.

Links naar andere websites

Dit bericht bevat hyperlinks naar andere organisaties en instellingen. Als u naar deze externe websites doorklikt, verlaat u de website van Grenspost Düsseldorf en bent u gebonden aan de gebruiksregels die gelden voor de websites die u bezoekt. Grenspost Düsseldorf is niet verantwoordelijk voor de informatie die op deze externe websites wordt gepresenteerd of voor de naleving van de (privacy)wetgeving door derden.