Gedeputeerden Scheffer en Traag nemen afscheid van de Staten

Op 20 juni nam Michiel Scheffer (D66) officieel afscheid als gedeputeerde van de Provincie Gelderland.  Na bijna 4 jaar als gedeputeerde van D66 voor de Provinciale Staten te hebben gewerkt, treedt hij af. Ook Annemieke Traag (D66), gedeputeerde van de provincie Overijssel, geeft het stokje over.

Ook de laatste vergadering van de Provinciale Staten op 5 juni stond al in het teken van dit afscheid. Hier raadde Scheffer de toehoorders aan hun kinderen te gebruiken als toetssteen en spiegel. “Heeft wat wij hier doen nut over 10 jaar?“ Naast Scheffer namen ook gedeputeerden Conny Bieze (VVD), Josan Meijers (PvdA), en Bea Schouten (CDA) afscheid. Céline Blom neemt het stokje van Scheffer over als fractievoorzitter van de Statenfractie van D66 in Gelderland.

Scheffer is een voorvechter van grensoverschrijdende samenwerking en vertegenwoordigde de EUREGIO Rijn-Waal binnen de provincie Gelderland. Tevens was hij voorzitter van het Comité van Toezicht INTERREG Deutschland-Nederland en bestuurslid bij de Arbeitsgemeinschaft europäischer Grenzregionen. Nu hij is afgetreden, is Scheffer van plan om zich te gaan inzetten voor de ontwikkeling van de circulaire economie in Europa op het gebied van mode en textiel. Daarnaast blijft Scheffer zeer betrokken bij het mbo, waarvoor hij zich sterk heeft ingezet.

Annemieke Traag (D66) heeft haar werkzaamheden overgedragen aan Roy de Witte (CDA) die zich voor de Provincie Overijssel in zal gaan zetten voor grensoverschrijdende samenwerking. Een voorbeeld van deze samenwerking is de zogeheten Oost-Nederland – Münsterland-agenda. Dit is een samenwerkingsagenda op het gebied van economie, arbeidsmarkt, onderwijs en bereikbaarheid. Doel van de agenda is om te kijken hoe de grens als barrière kan worden weggenomen en kansen kunnen worden verzilverd.

Foto Michiel Scheffer (c) Provincie Gelderland