Keur aan mogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers in Duitsland

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Om vrouwelijke ondernemers te laten zien welke kansen en mogelijkheden er zijn om bij onze oosterburen zaken te doen, organiseert het Nederlandse Economische Postennet in Duitsland op deze dag het webinar ‘Female Entrepreneurship. Next Stop: Germany’.

Het Nederlandse Economische Postennet in Duitsland ondersteunt Nederlandse ondernemers bij het verwezenlijken van hun handelsambities in Duitsland. Bij de oosterburen zijn er namelijk legio kansen en mogelijkheden om succesvol zaken te doen – voor mannelijke én vrouwelijke ondernemers.

Tijdens het webinar leren vrouwelijke ondernemers hoe het postennet hen kan ondersteunen en kunnen ze netwerken met andere onderneemsters.

Programma

Het webinar begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Het programma gaat van start met een welkomstwoord van Nederlands ambassadeur in Duitsland Wepke Kingma. Daarna wordt een film over vrouwelijk ondernemerschap getoond. Vervolgens zullen prof. dr. Med. Sylvia Thun (Duits vrouwennetwerk #SheHealth en Berlin Institute of Health) en Nederlandse onderneemster Edith Zuiderent (Onwijs Multitouch Specialists/BelevenisTafel) twee keynote speaches houden.

Na een korte pauze kunnen de ondernemers meedoen aan één van de volgende vijf interactieve deelsessies:

  • Zakendoen in Duitsland: Handvatten en diensten postennetwerk
  • Start-Up/Scale-Up: Waar begin je? Waar moet je op letten? En wat zijn best practices?
  • Vrouwennetwerken in Duitsland: Welke zijn er en hoe kunnen ze je ondersteunen?
  • Kansen in Zuid-Duitsland (Digitalisering en Duurzaamheid)
  • Gezondheidszorg: Subsidies en diensten postennetwerk

De moderator van het webinar is Anouk Ellen Susan.

Meer informatie en aanmelding

Geïnteresseerden vinden hier meer informatie. Daar is ook het aanmeldformulier te vinden. Aanmelden is mogelijk tot en met 7 maart.

Bij vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Agaath Hulzebos van NBSO Stuttgart: hulzebos@nbso-stuttgart.de.