Goede buren houden afstand

Boodschappen doen en tanken in Duitsland, naar de markt of een dagje winkelen in Nederland: voor de inwoners van de Nederlands-Duitse grensstreek normaal gesproken aan de orde van de dag. Maar nu echt even niet. Dat is de boodschap van de Bezirksregierung Münster, nu Covid-19  zich verder verspreidt.  

In deze periode moeten we bijzondere aandacht geven aan elkaar – ook over de grens. Goed nabuurschap over de landsgrenzen heen betekent daarom nu dat we fysiek contact beter kunnen vermijden. Veel mensen begrepen dat al, maar nog niet iedereen beseft dat het dus echt niet de bedoeling is om nu voor deze niet noodzakelijke bezoeken de grens over te gaan. “Alleen door de komende tijd als goede buren afstand van elkaar te houden, kunnen we gezamenlijk het coronavirus het hoofd bieden”, aldus Dorothee Feller, Regierungspräsidentin van het Regierungsbezirk Münster. “Bovendien kunnen we er op die manier samen voor zorgen dat de landsgrenzen voor noodzakelijk verkeer openblijven.”

Dorothee Feller (c( Bezirksregierung Münster
Dorothee Feller Foto (c) Bezirksregierung Münster

 

Het initiatief van de Regierungspräsidentin uit Münster wordt van harte gesteund door de Commissarissen van de Koning van Overijssel en Gelderland.