nov
23
ma
Digitale Nederlands-Duitse Businessweek
nov 23 @ 08:21 – nov 26 @ 09:21

Het is al jaren een vertrouwd gezicht op de grensoverschrijdende evenementenkalender: de Nederlands-Duitse Handelsdag in Mönchengladbach. Ook dit jaar mag deze bijeenkomst niet ontbreken, die als gevolg van de coronapandemie echter in andere vorm zal plaatsvinden: namelijk als digitale Nederlands-Duitse businessweek, die van 23 tot en met 26 november 2020 zal worden gehouden.

Geïnteresseerden krijgen dit jaar de mogelijkheid om online innovatieve webinars over actuele onderwerpen te volgen en kunnen zich virtueel presenteren aan bedrijven. Ook kunnen er in een virtuele ruimte persoonlijke gesprekken worden gevoerd. Net als ieder jaar zullen er ook lezingen en matchmaking worden georganiseerd.

Aanmelden is mogelijk via de website van de IHK Mittlerer Niederrhein.

dec
2
wo
2e Grenslandconferentie @ Duisburg
dec 2 hele dag

De Stadt Duisburg en de Euregio Rijn-Waal hebben de eer om op 2 december 2020 gastheer te zijn van de tweede Grenslandconferentie voor Nederland en Nordrhein-Westfalen.

In mei 2019 hebben staatssecretaris Knops en Europaminister Holthoff-Pförtner de partners in de grensregio uitgenodigd voor de eerste NL-NRW Grenslandconferentie in Venlo. Hier werd de Grensland-Agenda 2019 met prioriteiten voor de verdere samenwerking op het gebied van mobiliteit, onderwijs en arbeidsmarkt opgesteld. Aan de uitvoering wordt sindsdien door alle betrokkenen intensief gewerkt.

Op 2 december 2020 zal in Duisburg opnieuw de samenwerking in het gehele grensgebied tussen Nederland en Nordrhein-Westfalen centraal staan. Tijdens de conferentie worden de resultaten van de Grenslandagenda 2019 gepresenteerd en wordt een nieuwe Grenslandagenda 2020/2021 voorgesteld. Nieuw zal deze editie zijn dat voor de eerste keer een Nederlands-Nordrhein-Westfaalse Grenslandprijs zal worden uitgereikt.