aug
31
vr
Werkbezoek Regierungspräsidenten Radermacher (Düsseldorf) en Feller (Münster) aan Gelderland en Overijssel
aug 31 hele dag
sep
20
do
10e IHK-Aussenwirtschaftstag NRW @ Aachen
sep 20 hele dag

Meer dan 1.000 deelnemers uit 90 landen stellen zich voor. Er zal een grote beurs zijn met meerdere branches, talk-panels en netwerkevents.

nov
14
wo
Duits-Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach @ Borussia-Park
nov 14 @ 10:00 – 17:00

Op woensdag 14 november 2018 vindt voor de negende keer de Duits-Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach plaats. In het Borussia-Park kunnen Nederlandse en Duitse ondernemers nieuwe contacten leggen en hun bestaande netwerk onderhouden. Ondernemers die op zoek zijn naar zakelijke kansen in het buurland, kunnen hier de mogelijkheden verkennen.

Ervaren experts geven tips en advies tijdens verschillende workshops. De b2b-matchmaking ondersteunt ondernemers bij het vinden van de juiste zakenpartners. Op de informatiemarkt zijn meer dan 60 bedrijven aanwezig die actief zijn in zowel Nederland als Duitsland.

De Duits-Nederlandse Handelsdag is gericht op ondernemers en andere beslissers met een interesse in de Duits-Nederlandse zakelijke betrekkingen. De organisatie van het evenement is in handen van de Duitse Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein en de Kamer van Koophandel Nederland.

9e Duits-Nederlandse Handelsdag @ Forum Alte Werft
nov 14 @ 13:00 – 18:00

De Niederrhein en Nederland zijn op een heel bijzondere manier met elkaar verbonden. Culturele en familiebanden tussen de twee buren bestaan al eeuwen. Dit geldt ook voor de economische contacten. Duitsland is de grootste handelspartner van Nederland – geen enkel land levert meer goederen aan de Bondsrepubliek Duitsland. Aan de andere kant heeft Nederland de 4e plaats als afzetmarkt voor Duitse producten achter Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

So far so good. Maar het onbenutte potentieel voor samenwerkingsmogelijkheden tussen bedrijven aan beide zijden van de grens is nog steeds enorm. Om de uitbreiding van grensoverschrijdende samenwerkingen te bevorderen werd een aantal jaren geleden de Duits-Nederlandse Handelsdag gelanceerd. Dit evenement wordt georganiseerd door de Duitse Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein en de Kamer van Koophandel Nederland en brengt Duitse en Nederlandse ondernemers een keer per jaar bijeen.

Ondernemers krijgen hier ruimschoots de gelegenheid om nieuwe contacten aan te knopen en bestaande contacten te verdiepen. De focus ligt op het netwerken met een persoonlijke uitwisseling van informatie en het voeren van een goed gesprek.

Ervaren experts geven tips en advies in de verschillende workshops. Een georganiseerde b2b-matchmaking helpt ondernemers bij het vinden van de juiste business partners. Op de informatiemarkt zijn meer dan 60 bedrijven aanwezig die actief zijn in beide landen. Zij presenteren hier hun ideeën, producten en diensten.

Deze Duits-Nederlandse Handelsdag is gericht op ondernemers en andere beslissers met interesse voor zakendoen over de grens.

nov
29
do
Bestuurlijk overleg Staatssecretaris MULNV NRW en (milieu)gedeputeerden Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant @ Maastricht
nov 29 @ 10:00 – 15:00