Euregio snelfietspad: nieuwe perspectieven voor mobiliteit

Het nieuwe Euregio snelfietspad tussen Aken en Herzogenrath aan Duitse kant en Kerkrade aan Nederlandse zijde moet automobilisten ertoe overhalen om de auto in te ruilen voor de fiets. Het fietspad loopt van Aken naar Herzogenrath, met aftakkingen naar Heerlen en Kerkrade.

Minister van Verkeer van Noordrijn-Westfalen Hendrik Wüst overhandigde op 3 augustus de subsidietoezegging van 408.000 euro voor de planning van het fietspad ‘RS4 Radschnellweg Euregio’. “De fiets is al lang uitgegroeid tot allround vervoermiddel in het dagelijks leven. Met e-bikes en pedelecs kunnen ook langere pendelafstanden afgelegd worden. Heel fijn, dat we met dit project zelfs de grens naar onze Nederlandse buren oversteken.”

Ook de burgemeester van Aken, Marc Philipp, is verheugd over deze ontwikkeling: “Ik ben blij met de forse steun van Noordrijn-Westfalen. Het is een goede dag voor pendelaars die graag van de auto willen overstappen op de fiets. Een internationaal karakter, veelzijdigheid en grensoverschrijdende samenwerking zijn bepalend voor onze regio gelegen op het drielandenpunt. Met het Euregio snelfietspad stomen we Aken klaar voor de stedelijke mobiliteit van de toekomst. Fietsen in Aken kent geen grenzen.”

In totaal maakt Noordrijn-Westfalen dit jaar 47 miljoen euro vrij voor de uitbreiding van het fietspadennet.