EUREGIO-Raad neemt resolutie aan voor toekomst van GrensInfoPunten

Tijdens de vergadering van de EUREGIO-Raad op vrijdag 29 juni in Ulft werd met unanieme stemmen een resolutie aangenomen voor het behoud en een stabiele financiering van de GrensInfoPunten.

Christoph Almering, directeur-bestuurder van EUREGIO, had eerder de stand van zaken met betrekking tot de toekomstige financiering van de grensgangersadvisering toegelicht: “Het is nog steeds niet duidelijk met welke financiële bijdrages de betrokken partners de GrensInfoPunten zullen steunen. Daarbij is het van cruciaal belang dat de duurzame financiering van deze dienstverlening voor de toekomst wordt gewaarborgd.” De grensinformatiepunten langs de Nederlands-Duitse grens worden tot nu toe gefinancierd met INTERREG-middelen. Deze subsidie loopt begin 2019 af.

Daarnaast bevestigde de EUREGIO-Raad de benoeming van Tom Lamers als nieuwe adjunct-directeur.

De EUREGIO-Raad bevestigde tijdens zijn vergadering de benoeming van Tom Lamers als nieuwe adjunct directeur-bestuurder
De EUREGIO-Raad bevestigde tijdens zijn vergadering de benoeming van Tom Lamers als nieuwe adjunct directeur-bestuurder

Verder besprak de EUREGIO-Raad nieuwe INTERREG-projecten, waaronder “Waterrobuuste steden”, dat betrekking heeft op het vinden van urbane oplossingen in tijden van klimaatverandering en extreme weersomstandigheden, en het “Bio-Hydro”-project. In dit project draait het om biowaterstoftechnologie als duurzame oplossing voor energie en brandstofproductie.

Meerdere intensieve samenwerkingsprojecten, waaronder “Beeld en verhaal”, een Nederlands-Duits filminitiatief, en het 50e jubileum van de jumelage Hellendoorn met Ibbenbüren, werden in de vergadering goedgekeurd.

Foto´s (c) EUREGIO