Countdown digitale Duits-Nederlandse Handelsweek loopt

Waar het Duitse Borussia-Park in Mönchengladbach jarenlang traditiegetrouw het decor van de Duits-Nederlandse Handelsweek vormde, wordt ook dit jaar als gevolg van de coronapandemie uitgeweken naar een digitale variant. Net als in 2020 wordt het evenement, dat dit jaar van 22 tot en met 26 november plaatsvindt, online gehouden. De organisatie van de Handelsweek is in handen van de IHK Mittlerer Niederrhein en diverse partners, waaronder het Consulaat-Generaal te Düsseldorf.  

Welke zakelijke mogelijkheden liggen er in het buurland? Hoe kom je met potentiële zakenpartners in contact? Waarmee moet je rekening houden bij het detacheren van personeel, bij de e-commerce en de communicatie in het buurland? Deze vragen worden tijdens de Duits-Nederlandse Handelsweek beantwoord. Tijdens de Handelsweek krijgen verschillende partijen uit het bedrijfsleven, de overheid, de politiek en de wetenschap de mogelijkheid om kennis te maken met hun collega’s uit het buurland. Op die manier kunnen de economische banden tussen beide landen worden aangehaald en nieuwe grensoverschrijdende samenwerkingen worden geïnitieerd.

Inspirerende webinars en matchmakings

Tijdens 16 webinars krijgen deelnemers uit beide landen bovendien de kans om kennis op te doen over onderwerpen als circulaire economie, kunstmatige intelligentie in de logistiek, grensoverschrijdend werken en Duits-Nederlandse succesverhalen. Het Consulaat-Generaal in Düsseldorf organiseert op maandag 22 november bovendien samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een webinar voor Nederlandse ondernemers over zakendoen in Duitsland. Tijdens dit webinar bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Op 23 november organiseert het Consulaat-Generaal samen met de ambassade in Berlijn een webinar over circulaire economie. Nederlandse ondernemers die in Duitsland op het gebied van CE actief wil worden krijgen hier de gelegenheid om een kijkje te nemen bij onze Duitse buren.
Een centraal element van de digitale Duits-Nederlandse Handelsweek zijn bovendien virtuele matchinggesprekken. Na een korte registratie kunnen bedrijven in gesprek gaan met potentiële zakenpartners.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.wirtschaftsforum-ihk.de