9e Duits-Nederlandse Handelsdag

Wanneer:
14 november 2018 @ 13:00 – 18:00
2018-11-14T13:00:00+01:00
2018-11-14T18:00:00+01:00
Waar:
Forum Alte Werft
Ölmühlenweg 1
26871 Papenburg
Contact:
Jörg Raspe
+49 (0) 2131 9268-561

De Niederrhein en Nederland zijn op een heel bijzondere manier met elkaar verbonden. Culturele en familiebanden tussen de twee buren bestaan al eeuwen. Dit geldt ook voor de economische contacten. Duitsland is de grootste handelspartner van Nederland – geen enkel land levert meer goederen aan de Bondsrepubliek Duitsland. Aan de andere kant heeft Nederland de 4e plaats als afzetmarkt voor Duitse producten achter Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

So far so good. Maar het onbenutte potentieel voor samenwerkingsmogelijkheden tussen bedrijven aan beide zijden van de grens is nog steeds enorm. Om de uitbreiding van grensoverschrijdende samenwerkingen te bevorderen werd een aantal jaren geleden de Duits-Nederlandse Handelsdag gelanceerd. Dit evenement wordt georganiseerd door de Duitse Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein en de Kamer van Koophandel Nederland en brengt Duitse en Nederlandse ondernemers een keer per jaar bijeen.

Ondernemers krijgen hier ruimschoots de gelegenheid om nieuwe contacten aan te knopen en bestaande contacten te verdiepen. De focus ligt op het netwerken met een persoonlijke uitwisseling van informatie en het voeren van een goed gesprek.

Ervaren experts geven tips en advies in de verschillende workshops. Een georganiseerde b2b-matchmaking helpt ondernemers bij het vinden van de juiste business partners. Op de informatiemarkt zijn meer dan 60 bedrijven aanwezig die actief zijn in beide landen. Zij presenteren hier hun ideeën, producten en diensten.

Deze Duits-Nederlandse Handelsdag is gericht op ondernemers en andere beslissers met interesse voor zakendoen over de grens.